Meet & Greet bezorgt niet alleen gezinnen een Happy Smile

DELEN
ASSEN – Stichting Happy Smile ontvangt regelmatig een groot aantal gezinnen in hun vipbox op het TT Circuit. De WK Superbike afgelopen weekend was het eerste evenement waar het team weer actief was.

Allemaal vrijwilligers, allemaal zetten ze zich in voor de gezinnen met een ziek kind. De Happy Smile bij de gezinnen is hun beloning. Dáár doen ze het voor en dat is de grootste waardering die ze kunnen krijgen.

Via de website van de Stichting Happy Smile kunnen gezinnen zich inschrijven voor een onbezorgde dag genieten. Een paddocktour en een Meet & Greet met coureurs is een traditioneel onderdeel van deze geheel verzorgde dag.

VIP Happy Smile
Wayne Tessels druk in gesprek 🙂

Op de paddock oog in oog komen te staan met grote namen als Valentino Rossi (MotoGP) of Michael van der Mark (WK Superbike), zoals afgelopen weekend het geval was. De Meet & Greet vindt vaak plaats in de beslotenheid van de vipbox van Happy Smile. De stoelen worden in een gezellige kring gezet zodat iedereen alles kan zien. De coureur neemt plaats op een stoel vóór de groep kinderen en wordt vervolgens geïnterviewd. Voor de kinderen echt een officieel moment, dat ze zich nog lang zullen herinneren. Iedereen is stil en luistert aandachtig.

Stichting Happy Smile TT Circuit Assen
Wayne Tessels signeert bij Happy Smile

Afgelopen zaterdag werd er eerst een bezoek gebracht aan de Moriwaki-rijders op de paddock. De rondleiding werd in de vipbox geïntroduceerd door een crewlid van de Moriwaki. Vervolgens ging men gezamenlijk naar de tent waar de motoren gereed staan voor de race. Op een rustige duidelijke manier wordt de kinderen onder anderen uitgelegd dat iedere coureur en motor hetzelfde moet wegen. Coureurs die lichter van gewicht zijn, krijgen eventueel gewicht toegevoegd. De kansen zijn dus voor iedereen hetzelfde. De monteurs worden verdeeld over de coureurs en motoren en zijn herkenbaar aan de kleur van de mat onder de motor.

4hs
Markus Reiterberger te gast bij Happy Smile

Na de informatie mochten de kinderen plaatsnemen op een motor en werd er een foto gemaakt door Rico Koemans, de vaste fotograaf van Happy Smile. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en je zag de kinderen stralen en dromen. Eén van de deelnemers aan de Moriwaki Cup is de 14-jarige Jeffrey Buis, die zowel zaterdag áls zondag na de race een beker in ontvangst mocht nemen. Plek 3 op zaterdag, plek 2 op zondag. Het is Jeffrey zijn eerste jaar bij de Moriwaki en deze zeges kunnen weleens een voorteken zijn voor een mooie carrière in de motorsport. Vanuit de Moriwaki stromen namelijk regelmatig coureurs door naar de MotoGP Red Bull Rookies Cup. Bo Bendsneijder is hiervan een mooi voorbeeld.

Bo bij Happy Smile
Meet & Greet Bo Bendsneijder

Bo Bendsneijder was afgelopen zondag ook aanwezig tijdens de Meet & Greet in de vipbox. Samen met Markus Reiterberger werden hem diverse vragen gesteld en konden de kinderen met het tweetal op de foto. Markus was ook zaterdag al aanwezig voor een interview én heeft genoten van een suikerspin. Want coureurs mogen heel af en toe best snoepen, “als je maar zorgt dat je niet te zwaar wordt”, vertelde Wayne Tessels. Ook Wayne was zowel zaterdag als zondag te gast bij Happy Smile.

Na het interview had Wayne nog een mooie verrassing voor de stichting. Hij riep Aafje Prins naar voren en overhandigde haar een gesigneerde racefoto. Wayne wilde op deze manier zijn waardering uitspreken voor alles wat Happy Smile voor de gezinnen doet.

Ook mocht Wayne tijdens het Superbike weekend gebruik maken van de vrachtwagen en tent van Happy Smile, zodat hij zijn eigen gasten kon ontvangen. Aafje was zichtbaar ontroerd. Ze staat liever niet op de voorgrond en doet alles voor de glimlach van de gezinnen. Maar nu werd háár een Happy Smile bezorgd door het gebaar van Wayne Tessels.

Foto’s en tekst: M. Babtist – Spiegelgrafie


2Divorce Assen


Bowlen in Assen