MeetSummerNight bij Fellini en De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Onder de noemer ‘MeetSummerNight’ organiseren Fellini Assen en Theater De Nieuwe Kolk zaterdag 20 juni voor de eerste keer een theatraal terras in het weekend van de zomerzonnewende. Bezoekers kunnen bij het kampvuur kijken en luisteren naar twee korte pop-up midzomernachtmythes door talent van Garage TDI en naar popfolkmuziek van de band Slices.

De MeetSummerNight begint om 22.00 uur op het terras van Fellini. Men wordt ontvangen met een Scandinavisch drankje en kampvuurknabbels. Slices warmt iedereen op om 22.30 uur. De eerste mythe, die van Petrokles, wordt om 23.00 uur gespeeld door Garage TDI. Hierin probeert Petrokles, de Atheense dichter, via zijn grote passie een plek in de harten van zijn medemensen te veroveren. Welke sterveling zou immers niet in de eeuwigheid willen voortleven?

Om plusminus 23.50 uur is de tweede mythe aan de beurt. In een poging om oppergod Zeus te evenaren creëert Apollo een zoon, die qua kracht, intellect en schoonheid Zeus zal overtreffen: Atlethis. Het leidt tot een mythe vol list en bedrog. Beide mythes worden geregisseerd door Remco van Zandvoort en gespeeld door de broers Luc en Sjef van Schie. Bij de eerste mythe speelt ook Marliz van Til mee. Zij brachten eerder samen “een geestige en eigentijdse mythe” op festival Noorderzon, die werd omschreven als “energiek en met een vette knipoog, maar zonder de diepgang te schuwen”. De band Slices sluit de avond muzikaal af.

Plek reserveren

Het programma duurt tot circa 00.30 uur, maar bezoekers kunnen natuurlijk tot sluitingstijd blijven. De kosten voor mythes, muziek, hapje en drankje samen zijn € 10,- p.p. Reserveren kan via Fellini Assen op 0592-421312. Voorafgaand aan de MeetSummerNight is het mogelijk om bij Fellini te eten.