Meisjes van Sudosa-Desto bij de Europese Jeugd Olympische Spelen

DELEN

Meisjes van Sudosa-Desto bij de Europese Jeugd Olympische Spelen

Op maandag 8 juli kwam er een noodkreet van de volleybalbond (NeVoBo) bij Rudolf Evenhuis, trainer/coach bij de jeugd van Sudosa-Desto, of er nog meisjes beschikbaar waren om te helpen bij de volleybalwedstrijden in Utrecht. Daar worden deze week de Jeugd Olympische Spelen gehouden. Afgelopen zondag is deze geopend door Koning Willem Alexander en er was er de heuse ontsteking van de Olympische vlam plus nog een toespraak van Pieter van den Hoogeband.

(V.l.n.r.): Jolijn Hedeman, Susan Reinders en Rianne Vogt.
(V.l.n.r.): Jolijn Hedeman, Susan Reinders en Rianne Vogt.

Door de vakanties hier in het Noorden, waren, na veel gezoek en gevraag, er slechts 3 meisjes beschikbaar. Dus gingen we met z’n vieren op maandag morgen 15 juli weg naar de Jaarbeurshallen in Utrecht. De 3 meisjes, die mee waren (v.l.n.r.): Jolijn Hedeman, Susan Reinders en Rianne Vogt.

Na een lange autorit, was er de ontvangst door de organisatie en kregen de meisjes hun toegangspas, een mooie paarse medewerkerspolo en de nodige instructies. De EYOF (European Youth Olympic Festival) wordt in 9 takken van sport om de 2 jaar gehouden en het volleyballen is er voor de jongens t/m 18 jaar en voor de meisjes t/m 17 jaar.

Bij de jongenswedstrijd om half 4 van Finland tegen Turkije mochten de Jolijn, Susan en Rianne voor de volleyballen zorgen: op tijd aangooien voor de serveerder. Turkije won met 3-1. Dan een korte pauze, snel eten en dan naar de volgende wedstrijden: bij de jongens was er Nederland tegen wereldkampioen Rusland. Hier gingen Jolijn als ballen-aangooier en Rianne als de zogenaamde “quickmopper” aan het werk en Susan ging bij de meisjeswedstrijd van Nederland tegen Polen de bordjes omdraaien voor het tellen (3-0 winst). De jongens verloren helaas van Rusland met 3-1. De wereldkampioenen waren een maatje te groot en lieten hele mooie staaltjes volleybal zien.

En dan uiteraard weer naar Assen, waar we om 22.00 uur arriveerden: tevreden, voldaan, veel plezier gehad en een goed gevoel over de dag. Het was een hele belevenis om dit onderdeel van de EYOF mee te maken en nog een bijdrage te kunnen leveren aan de volleybalsport.

Meer info over Sudosa-Desto? Klik hier! Meer info EYOF Utrecht? Klik hier!