Mensen verbinden in Sensor City Assen

DELEN

Twintig honoursstudenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben drie nieuwe toepassingen (een bank, een dansvloer en een webcam) ontwikkeld op het vlak van sensortechnology.

Centraal thema is het verbinden van mensen. De presentatie van de toepassingen wordt gepresenteerd op vrijdag 6 februari van 19.00-21.00 uur bij Samalas, het Internationale Kunstcafé op de bovenste verdieping van Warenhuis Vanderveen in Assen. Aan het evenement zijn twee prijzen verboden, een vakprijs en een publieksprijs.

De Hanzestudenten zijn afkomstig van diverse opleidingen, zoals sport, economie en engineering. Zij werkten aan hun project in opdracht van de Gemeente Assen, die wil laten zien dat Sensor City is een platform is dat veel mogelijkheden biedt.

De drie projecten Sensor City Assen

Interactieve bank “The Talking Bench”

Door middel van sensoren worden vragen gesteld vanuit een geluidsbox in het bankje. Ook geeft het bankje complimentjes. De studenten hopen dat hierdoor mensen makkelijker een gesprek met elkaar beginnen.

Interactieve dansvloer “The Interactive Fun Floor”

Deze dansvloer wordt gebruikt voor verschillende soorten dansen. Ook is er de mogelijkheid om er spelletjes op te doen.

Interactieve webcam “The Assen Smart Selfie Tower”

Aan de linker- en rechterkant staan twee palen op heuphoogte en in een evenredige driehoeksverhouding staat er een derde (camera)paal in het midden met camera en een geluidssensor. De twee buitenste palen zijn voorzien van touch pads die door middel van een menselijke ketting met elkaar in contact dienen te komen. De vreugdekreten en de foto die dan ontstaat, worden geüpload naar social media zoals Facebook.