Menteam Kinds bij top 10 WK vierspan ponymennen

DELEN

ASSEN – Menteam Jannes Kinds uit Balloo heeft een topprestatie geleverd tijdens het ‘FEI World Driving Championship for Ponies 2015’, dat afgelopen weekend plaatsvond in Breda. “Dat we bij de top 10 van de wereld behoren, had ik twee jaar geleden niet durven dromen” aldus trotse vierspan menner Jannes Kinds.

Internationale wedstrijden zijn bekend terrein voor het team uit Balloo, echter een Wereldkampioenschap was niet eerder gereden. Tijdens het WK waren 24 internationale vierspan aanspanningen aanwezig. De wedstrijd begint pas na een bijzonder strenge keuring van de pony’s, wanneer de pony’s ‘fit to compete’ zijn mag de wedstrijd beginnen. Vrijdag reed Kinds zijn mooiste dressuurproef ooit. De zware regenval bezorgde zaterdag alle menners en pony’s een loodzware marathon, waarvan de hindernissen op een zeer hoog menniveau waren gebouwd. In hindernis 6, de waterbak, zat het team even vast, maar stuurmanskunst en vier goed getrainde pony’s zorgden voor een goed vervolg van de wedstrijd. Jannes Kinds: “Het ging super in die hindernissen, alleen in hindernis 6 liepen we vast, in enkele andere hindernissen waren we de snelste en dat is echt kicken!”. Op zondag is de vaardigheid gereden, die minder goed liep als gehoopt.

“Al die mensen, al die blauwe petjes, oranje shirts en een eigen spandoek, geweldig dat al die mensen speciaal voor ons gekomen zijn. Echt super!”

Alle onderdelen bij elkaar leverde Menteam Jannes Kinds een top 10 plek van de wereld op. Jannes: “Het is gaaf dat je bij de top 10 van de wereld hoort, ik ben ontzettend blij en trots op mijn pony’s en mijn team. Alleen al de ervaring die we hebben opgedaan is goud waard”.

Dat mennen een leuke sport is om naar te kijken bewees Menteam Jannes Kinds ook in Breda. Naar schatting reisden zo’n 180 fans uit het noorden (vooral Drenten) af naar Breda om hen aan te moedigen. Met name op zaterdag tijdens de spectaculaire marathon volgde een grote schare supporters het team van hindernis naar hindernis.

“Al die mensen, al die blauwe petjes, oranje shirts en een eigen spandoek, geweldig dat al die mensen speciaal voor ons gekomen zijn. Echt super!” aldus Kinds. De volgende wedstrijd is op Texel over twee weken, waar het team al jaren het seizoen afsluit.