Mercuriusplein meeste desolate winkelcentrum van de lage landen

DELEN
ASSEN – Quotenet heeft gisteren ‘exclusief’ een verslaggever losgelaten in de binnenstad van Assen. Het verhaal is nogal opmerkelijk. De man heeft zijn beste journalistieke kwaliteiten in de ring gegooid en is tot de conclusie gekomen dat Assen het symbool is voor de ondergang van V&D.

“V&D is niet te redden. Loop door het winkelcentrum van Assen en u weet waarom”, zo begint het verslag vanuit Assen. Het Koopmansplein, door de verslaggever Mercuriusplein genoemd, wordt in het verslag neergezet als “het meest desolate winkelcentrum van de lage landen”, waar men op maandagmiddag met rollators langs aanbiedingen schuifelt van wankelende winkelketens.

Quote TweetDe Quote verslaggever benadrukt nog even de foto die hij maakte, daarop is een oudere dame te zien met een rollator die toevallig de nieuwe Rituals winkel, even voorbij M&S Mode, tegenover de V&D belangstellend bekijkt. Als bijschrift “Zolang de retailers op het Mercercuriusplein zich blijven richten op looprekken, zullen ze zelf strompelend ten onder gaan”.

Wat jammer dat deze Quote verslaggever een dergelijk beeld schetst van de binnenstad in Assen. De binnenstad heeft leegstand, maar of Assen mede debet is aan de ondergang van V&D is toch echt te betwijfelen. Jammer dat ook passerende ouderen zo op de hak worden genomen en jammer dat hij al het moois van onze stad waarschijnlijk heeft gemist. Als u gedacht had dat Quote een gerenommeerd magazine was voor business, lifestyle, Quote 500 en miljonairs, dan had u het waarschijnlijk net als wij behoorlijk mis.

Over het failliete V&D wil hij nog wel even kwijt: “V&D is een bruine vlek geworden waarin je niet moet gaan wrijven. Het wordt tijd voor een spuitje, hoe afschuwelijk dat ook is”.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen