Met 200 kilometer per uur en Groot Hart door de regen

DELEN
Met 200 kilometer per uur en Groot Hart door de regen

Stichting Groot Hart organiseerde voor een select groepje zieke kinderen een speciale race dag op het TT Circuit van Assen tijdens Acceleration Race 2014. Groot Hart maakt een racebelevenis mogelijk voor kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte. Hoogtepunt van de dag: De Groot Hart Rondes.

Televisie presentator en autocoureur Rob Kamphues is de grote initiator van Stichting Groot Hart en initiatiefnemer van de speciale dag in Assen. Als 3-jarig jongentje onderging hij zelf een hartoperatie waaraan hij zijn leven heeft te danken. “Het is toch geweldig om deze kinderen de racebelevenis van hun leven te geven, dat is echt zo mooi”, aldus Kamphues.

Voor de kinderen betekent deze dag even niet meer te hoeven denken aan het ziekenhuis, hun behandelplan of medicatie. De 12-jarige Mark van Herk heeft deze dag zeer zeker zo ervaren, want hij mocht met Rob Kamphues meerijden in een heuse racebolide over het befaamde Asser circuit. “We reden wel 200 kilometer per uur, dat was zo gaaf. Ik ben helemaal languit gaan liggen, het was heel erg leuk”, aldus Mark die samen met zijn ouders uit Nieuw-Lekkerland de reis naar Assen had gemaakt.

© Nieuws in Assen