Michael van der Mark hoopt op beste race van het seizoen

DELEN
ASSEN – Het TT Circuit in Assen is dit weekend het decor voor de WK Superbike. Rotterdammer Michael van der Mark is dé Nederlandse troef tijdens deze vierde ronde in het WK kampioenschap.

De 23-jarige Van der Mark bezet momenteel de vierde plaats in het WK-klassement. In de eerste race van het seizoen in Australië eindigde Van der Mark als tweede, zijn beste prestatie tot nu toe op een WK Superbike race. Het is Van der Mark er dit weekend alles aan gelegen om te schitteren voor thuispubliek.  “Natuurlijk geef ik elke race alles om te winnen, maar vooral in Assen wil ik mijn beste race van het seizoen rijden”, zegt hij op de website van de WorldSBK. “Racen voor mijn thuispubliek geeft me extra zenuwen, maar dat houdt me juist gefocust”, blikt de Honda-coureur vooruit op de twee WK Superbike races.

Assen is de plek waar Van der Mark de eerste zege (600cc) uit zijn carrière pakte en vorig jaar twee keer als derde eindigde in het WK Superbike. De Rotterdammer is vastberaden dat kunstje op zijn minst te herhalen. “Mijn motor is een stuk beter dan vorig jaar en ik weet dat je in het laatste stuk op het circuit nog veel tijd kan winnen als je het net even anders doet”.

Denkt Van der Mark voordeel te halen uit zijn kennis over het thuis circuit? “De laatste bocht voor de finish is bijzonder. Daar kun je de race winnen of verliezen. Ik ken daar nog wat trucjes voor die de anderen niet weten”.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen