Michael van der Mark centrale gast bij persconferentie WK Superbike

DELEN

Assen – Superbikecoureur Michael van der Mark en teammanager Kervin Bos van het Red Bull Honda World Superbike team, waren de centrale gasten van de persconferentie van het WK Superbike in Assen. Zij uitten zich beiden over de verwachtingen van het huidige seizoen en de naderende races in Assen in het bijzonder. Jeroen Punt van KTM en Hans Groenendijk van Yamaha legden de mogelijkheden en het belang van de nieuwe Supersport 300 klasse uit.

Michael van der Mark VS Kervin Bos
Het belooft een spannende strijd te worden tussen Michael van der Mark, het Honda ten Kate World Superbike team en de rijders Rea, Sykes, Melandri en Davies bij het WK Superbike in Assen. Kervin Bos legde uit dat het deelnemersveld aan elkaar is gewaagd. Michael van der Mark vertelde wel heel erg graag zijn eerste overwinning te scoren op het TT Circuit Assen.

World Supersport 300
Bij de World Supersport 300 wordt een spannend strijd verwacht, de verschillen zijn heel erg klein tussen, niet alleen tussen de motoren, maar ook tussen de rijders.
Jeroen Punt en Hans Groenendijk verwachten een geheel Nederlands podium. Wordt Scott Deroue als winnaar van vorig jaar ook dit jaar winnaar van de World Superport 300, wordt het Dennis Koopman, Glenn van Straalen of toch een outsider? We gaan het zien op zondag 22 april!

Spannende races
Net als vorig jaar zijn er zowel op zaterdag als op zondag meerdere races. Zaterdag is er race 1 van het WK Superbike en de eerste race van de ADAC Junior Cup. Zondag is race 2 van het WK Superbike en van de ADAC Junior Cup. De andere klassen rijden hun race op zondag: Supersport 600, Supersport 300 en de Superstock 1000. In deze klasses zijn veel Nederlanders die kans maken op een podium.

Promotie tour
Nieuw dit jaar is de promotour van het WK Superbike. Deze promotour is twee weken voorafgaand aan het WK Superbike in Nederland. Je kunt deze promotour gratis bezoeken op onderstaande locaties:

Donderdag 12 april: Goedhart motoren Bodegraven
Vrijdag 13 april: Ten Kate Motoren Nieuwleusen
Zaterdag 14 april: Motocity Emsburen (Duitsland)
Zondag 15 april: TT Circuit Assen
Donderdag 19 april: Centrum Assen

Bij deze promotour kun je prijzen winnen bij het rad van fortuin, er is natuurlijk een WK Superbike motor en een mascotte. Voor de kinderen is er een kids race track.

Overige activiteiten
Nieuw dit jaar is dat de huldigingen plaats vinden op Medal Plaza op de paddock. Fans kunnen hierdoor nog dichter bij de coureurs komen. De interviews en handtekeningensessies zijn in de fanzone, zeker een plek waar je moet zijn geweest tijdens het WK Superbike. En dat kan, want met één kaartje kun je overal komen!

Op zaterdag is er om 15.40 uur en op zondag om 10.25 uur een pitwalk, gratis toegankelijk voor het publiek. (Toegangsbandjes zijn in de fanzone op te halen bij de info tent. (zolang de voorraad strekt) Alle coureurs staan in de pitboxen en de fans kunnen met hen op de foto of een handtekening scoren.

Verder kun je genieten in de fanzone van historische motoren, Custom bike builders en de racesimulator.

Bron: nieuwsbrief tt circuit Assen