Michael van der Mark: Penalty punt voor onverantwoord rijgedrag

DELEN

ASSEN – De Rotterdamse Pata Honda coureur Michael van der Mark die afgelopen zondag op het TT Circuit van Assen twee maal op het podium stond tijdens de WK Superbike heeft na afloop van de tweede race een ‘penalty’ punt toegewezen gekregen vanwege onverantwoord rijgedrag.

In de tweede World Superbike race op het TT Circuit Assen was er volgens de racedirectie een actie van Pata Honda rijder Michael van der Mark die niet door de beugel kon. Nadat ´Magic Michael´ in de laatste ronde Leon Haslam in de Ramshoek had weten te passeren was er contact tussen beide rijders in de GT bocht, een actie die volgens de racedirectie had kunnen resulteren in een crash voor beide rijders.

In combinatie met eerdere licht discutabele acties in Phillip Island, waar hij Tom Sykes onbewust bijna naast de baan drukte en Thailand, waar hij Sylvain Guintoli buitenom probeerde te passeren, besloot de racedirectie na afloop van zijn twee podium finishes een penalty punt uit te delen aan Van der Mark, zo meldt Racesport.

Michael van der Mark ‘punt achter zijn naam’

De ‘penalty’ heeft voor Van der Mark nog geen direct consequenties, maar mocht Van der Mark vier punten hebben verzameld, dan zal hij in de daaropvolgende WK Superbike race vanaf de laatste plek op de grid moeten vertrekken.

Feit blijft dat Michael van der Mark na zijn thuiswedstrijd één penalty punt achter zijn naam heeft staan.

Foto © Met dank aan Jaap Kingma.