Michael van der Mark zondag naar podium plek?

DELEN
ASSEN – Michael van der Mark is zaterdagmiddag de zege in de eerste race van het WK Superbike in Assen misgelopen. De Rotterdammer viel twee ronden voor het einde onderuit op zijn Honda. 

De Brit Jonathan Rea kon daardoor de zege opeisen en voor deze eerste race de hoogste trede op het podium bestieren op het TT Circuit in Assen. De 23-jarige Michael van der Mark was gebrand op succes voor zijn thuispubliek. Vorig jaar reed hij twee keer naar de derde plaats op het TT Circuit.

Van der Mark had zich als vijfde gekwalificeerd in Assen en hij rukte binnen enkele ronden al op naar de derde plek. De Nederlander was in de slotronden constant in gevecht met Rea en diens landgenoot Chaz Davies.

Drie ronden voor het einde nam de Nederlander de leiding, maar de koppositie hield hij maar kort vast. In bocht drie raakte hij de controle over zijn Honda kwijt en was de race over voor de Nederlandse favoriet.

“Mijn plan was om in de laatste twee ronden toe te slaan, helaas verloor ik de voorkant in bocht drie en dat was echt balen omdat het podium in het zicht was. We weten wat we aan moeten passen voor zondag, hopelijk gaan we dan deze verloren dag goedmaken”, zo laat Van der Mark weten aan de redactie van Racesport.nl

Van der Mark krijgt morgenmiddag nog een kans om revanche te nemen. Hij bezet momenteel de vierde plek in het WK-klassement met 74 punten.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen