Michelin Exelagri voor Profile Tyrecenter Heuver

DELEN

ASSEN – De Profile Tyrecenter Heuver vestigingen in Emmen, Den Ham, Enschede, Doetinchem en Assen ondergingen de beoordeling van het selecte Michelin Exelagri keurmerk en blijven Michelin kwaliteitsdealer. Jaarlijks beoordeelt Michelin of landbouwbandendealers in aanmerking komen voor dit dealerkeurmerk.

Michelin beoordeelt onder andere kwaliteit, vakmanschap, pechservice en professionaliteit. In Nederland zijn slechts 16 Exelagri dealers, op een totaal van slechts 700 in heel Europa. Heuver heeft dus vijf Exelagri dealer schappen.

Strenge eisen

“De jaarlijkse beoordeling van Michelin heeft tot doel de kwaliteit van dealers op hoog niveau te houden”, aldus Bertus Heuver, directeur Profile Tyrecenter Heuver. “Het principe is voor de landbouwsector vergelijkbaar met het sterrensysteem voor restaurants. Dus alleen als je voldoet aan strenge eisen op verschillende gebieden, kom je in aanmerking. Dat wordt jaarlijks bekeken en geauditeerd. Onze vijf vestigingen in Emmen, Den Ham, Enschede, Doetinchem en Assen blijven wat ze al waren: Exelagri dealer. Onze zes andere vestigingen die landbouwkennis en -service aanbieden, kunnen uiteraard op deze opgebouwde expertise terugvallen.”

Profijt voor klanten

Op basis van de resultaten van een onafhankelijke audit naar de landbouwactiviteiten van bandendealers, reikt Michelin dit kwaliteitskeurmerk uit. Zaken die worden beoordeeld, zijn: deskundigheid in alle zaken op landbouwbandengebied, service op locatie, pechservice, afstelling en sporing en gebruik van professionele apparatuur plus de voorraadpositie ofwel snelle levering. Bertus Heuver: “Het zijn pittige eisen, die Michelin laat hanteren in de audit. Ook respect voor het milieu en veilig en verantwoord werken komen aan de orde. Het levert een totaalplaatje op. Het Exelagri dealerschap heeft belangrijke voordelen. Enerzijds het keurmerk van een toonaangevende fabrikant, anderzijds de trainingen, tools, diensten en ondersteuning die Michelin deze dealers aanbiedt om de kwaliteit en professionaliteit te waarborgen. Daar hebben onze klanten profijt van. Dát is onze drijfveer om aan de strenge keuringen mee te doen.”