Milieubarometer kosteloos beschikbaar voor bedrijven

DELEN

Assen – Bedrijven in Assen kunnen kosteloos gebruik maken van de Milieubarometer. De gemeente Assen biedt ondernemers de komende twee jaar een gratis startabonnement aan. Zij kunnen de Milieubarometer benutten bij het besparen op energie en verminderen van milieubelasting.

De Milieubarometer is via internet te gebruiken. Bedrijven kunnen gegevens invullen over hun energieverbruik en afval. Door de Milieubarometer krijgen ze vervolgens een overzicht van hun milieuprestaties. Ook laat de barometer zien hoe zij zich verhouden tot vergelijkbare bedrijven en met welke maatregelen het mogelijk is om op energie te besparen of afval terug te dringen. Hiervoor ontvangen de bedrijven een actielijst.

Stimuleren energiebesparing
De gemeente Assen stelt de Milieubarometer gratis beschikbaar om bedrijven te stimuleren werk te maken van energiebesparing en het verminderen van hun milieubelasting. Verder wil de gemeente hiermee bedrijven bewust maken van de wettelijk verplichte maatregelen op het gebied van energiebesparing.

Deelnemen
Bedrijven die willen deelnemen kunnen terecht op de websites www.energievanassen.nl of www.ondernemend-assen.nl. Op beide sites staat een link naar de Milieubarometer.