Milou van Leeuwen van start in nieuwe Yamaha R3 Cup

DELEN

Assen – Met ingang van dit seizoen komt Yamaha met een nieuwe raceklasse; de Yamaha R3 Cup. Alle rijders rijden op gelijkwaardig materiaal. Eén van die rijders is Milou van Leeuwen, een dame met power. Afgelopen weekend haalde ze haar racelicentie op de Junior Track in Assen. Zaterdag 1 april zal ze deelnemen aan de voorjaarstraining op het tt-circuit in Assen.

Het teamverslag van afgelopen zaterdag:

Zaterdag 25 maart de Yamaha R3 ophalen en daarna Milou halen en naar huis. Lekker vroeg naar bed en de volgende ochtend rijden we naar Assen. Ik ben vrij relaxt maar je merkt dat Milou toch wel iets zenuwachtig is.

Ze neemt nogmaals het race reglement door en met name de vlaggen krijgen veel aandacht. Niet voor niets het belangrijkste communicatiemiddel op het circuit. Toen we uit Schoorl wegreden was het zonnig en mooi weer. Halverwege Friesland begon het al te betrekken en aangekomen op de Junior Track was het koud en bewolkt. Gelukkig bleef het de hele dag droog.

Meedoen in de Yamaha R3 cup is leuk, maar je zult ook even wat moeten leren en laten zien dat je het kunt en je race licentie te halen.

Bibberend van de kou rijden we de motor van de trailer en maakt Milou zich klaar voor het theorie examen. Allemaal vragen over vlaggen, regels, etc. Ze slaagt hiervoor met vlag en wimpel. Dus deel 1 is binnen.

Daarna gaan we de baan op en ff lekker vrij rijden. Motor leren kennen en ff wennen aan de grip in de kou. Daarna komt het aan op het leren van start gaan voor een race.

Hoge toeren, koppeling in en bij groen, koppeling los en alleen maar meer gas geven en whoop gaan met die mooie R3. Na een paar keer gaat ook dat lekker. Aan het einde van de dag wordt de race licentie uitgereikt en kan het avontuur in de Yamaha R3 cup beginnen. Dank Barry Veneman van de KNMV voor begeleiding.

Niets van dit alles kan plaats vinden zonder de belangrijke inbreng van sponsoren, familie en andere fans. Hoewel het budget bijna rond is zijn sponsoren altijd welkom. De ervaring heeft geleerd dat een vrouw in de motorsport, en ook in de Yamaha R3 cup, kan rekenen op veel aandacht van de media. Uw naam zal dus vaak in beeld komen en uw bedrijf wordt goed gepromoot.

Mocht u interesse hebben om Milou in de Yamaha R3 cup te ondersteunen neem dan contact op met Jaap van Leeuwen op +31 6 44490449. Alles is mogelijk, klik voor informatie op de website van Verkeersschool van Leeuwen. Aan de persoonlijke website van Milou wordt op dit moment hard gewerkt. Wij informeren u wanneer deze site online is. Tot die tijd is Milou bereikbaar via Verkeersschool van Leeuwen.

Hopelijk zien we u op de baan of paddock. Tot snel.

Motorgroeten,

Milou van Leeuwen en Jaap van Leeuwen (vader en eigenaar/instructeur bij Verkeersschool Van Leeuwen)

Milou is te volgen via de Facebookpagina Van Leeuwen Racing.

Meer informatie over de Yamaha R3 Cup en de kalender voor 2017, Klik hier.

Milou en haar trotse opa

Wilt u Milou in actie zien op het heilige asfalt van Assen, kom haar dan zaterdag 1 april aanmoedigen op het tt-circuit in Assen. Aanvang trainingen 10:00 uur.

Foto’s: M. Babtist