Minister Koenders te gast in De Nieuwe Kolk Assen

DELEN

ASSEN – Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken,  komt zaterdag, 14 maart naar Assen voor een ontmoeting met acht internationale mensenrechtenactivistes . Daaronder zijn de prominente Oekrainse Olexandra Matviichuck en de Frans/Tunesische Samia Hathroubi.  De ontmoeting vindt plaats in De Nieuwe Kolk vanaf 16.45 uur, en is vanaf 16.00 bij te wonen door publiek in een speciale uitzending van SMAHK.  Het is dé gelegenheid om zowel met Bert Koenders, als de mensenrechtenactivistes te spreken over de grote, internationale veranderingen op dit moment.

De acht zijn in Assen voor de driedaagse mensenrechtenmanifestatie “Europa’s rafelende randen’ dat allerlei programmaonderdelen kent.

Op vrijdagochtend worden de acht ontvangen door burgemeester Marco Out in het gemeentehuis. Daarna is er het hoofdprogramma  van13.00 tot 15.30 in cultureel cafe Samalas, op de hoogste verdieping van Vanderveen.  Dan komen ook leden van het Europees parlement, de Tweede Kamer, de ambassadeur van Oekraine en vele anderen naar Assen.  Gedeputeerde Ard van der Tuuk heet hier de gasten welkom.

Publiek is zeer welkom maar voor vrijdag is het met een capaciteit van maximaal 120 bezoekers, al vrijwel vol.  Geïnteresseerden die dit willen bijwonen, wordt dringend gevraagd zich zo snel mogelijk op te geven.

Zondag tenslotte leidt dominee Helene van Noord een dienst over ‘geloof en mensenrechten’ in de Opstandingskerk. De acht mensenrechtenactivistes gaan in gesprek met gemeenteleden en geinteresseerd publiek.

* Vrijdag, 13 maart : 13.00 – 15.30 uur Café Samalas; Europa’s rafelende randen
* Zaterdag, 14 maart, 16.00-17.45 uur, De Nieuwe Kolk, SMAHK met om 16.45 uur: Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders
* Zondag, 15 maart, 10.30 -12.00 uur Opstandingskerk: geloof en mensenrechten.

Geinteresseerden voor het vrijdagprogramma kunnen zich opgeven op info@prinsessendag.nl