Mister TT wordt herenigd met de motor van zijn vader

DELEN
ASSEN – Vrijdag 3 juni is Jaap Timmer voor even weer herenigd met de motor van zijn vader Geert Timmer. Een motor die Jaap Timmer zelf uit het oog is verloren. Tot vandaag.

Het TT Festival en Catawiki zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Er worden gezamenlijk 2 veilingen georganiseerd. Een TT Motorenveiling en een TT-veiling voor het TT museum. Een deel van de opbrengst van laatstgenoemde veiling gaat rechtstreeks naar het TT Museum. Jaap Timmer is ‘chairman of the board’ van het TT Museum.

De Dutch TT races worden dit jaar voor de 86e keer gereden. De TT races en ook het TT Festival dat plaatsvindt voorafgaande aan de races, kennen dan ook een lange, maar vooral ook waardevolle historie. En in de afgelopen 80 jaar zijn er veel unieke items meegenomen door bezoekers, bewaard door verzamelaars of gewoon in Assen achtergebleven. Het TT Festival is samen met Catawiki op zoek naar deze bijzondere items.

Achter elke item zit een verhaal of anekdote. Het toeval wil dat bij de aankondiging van deze veilingen zich meteen een dergelijk verhaal voordeed. Het verhaal vertegenwoordigt de waardevolle historie van de TT.

Veilingmeester motoren van Catawiki, John Searle heeft onlangs de motor gekocht die ooit van Geert Timmer geweest is. John is zeven jaar bezig geweest om deze motor, een New Imperial Grand Prix uit 1933, te bemachtigen. Hij is daar afgelopen december in geslaagd. In 1932 werd Geert Timmer tijdens de TT races Nederlands Kampioen op een ‘New Imperial’. In 1933 is een replica van de TT motor in Londen onthuld en in het bezit gekomen van Geert Timmer, toenmalig agent van New Imperial. Sinds de 2e wereldoorlog is deze motor in het bezit van een familie in Zwolle. Gekocht bij het bedrijf Wander in Assen, het bedrijf van Geert Timmer. Jaap Timmer wist tot de dag van vandaag niet waar deze oude motor van zijn vader was.

Een verhaal dat de historie van niemand minder dan Geert Timmer (de vader van Jaap Timmer) levendig houdt. Een verhaal dat representatief is voor de speciale TT veilingen die het TT Festival, Catawiki en het TT Museum gezamenlijk hebben opgestart.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen