Mitchell en George winnaars koppeltoernooi Dutch Open Darts

DELEN

Mitchell en George winnaars koppeltoernooi Dutch Open Darts

De Dutch Open Darts 2014 in de Bonte Wever is vrijdag van start gegaan in Assen. De deuren van het grootste open dartstoernooi gingen al vroeg in de morgen open om duizenden darters te verwelkomen.

Mede door de recente internationale successen van de Nederlandse topspelers zit het vaderlandse darts weer overduidelijk in de lift. Dat was al terug te zien aan het aantal inschrijvingen maar ook zeker merkbaar vandaag door het grote aantal toeschouwers dat de Bonte Wever bezocht. De eerste dag staat altijd in het teken van het koppeltoernooi. In totaal streden 1014 herenkoppels en 120 dameskoppels om de felbegeerde eerste plaats. Tussen dit indrukwekkende aantal koppels inschrijvingen vonden we bekende namen terug zoals Martin Adams, Scott Waites en Co Stompé.

Het vele publiek werd verwend met een groot aantal mooie dartspartijen. Bij de dames waren het uiteindelijk Lorraine Farlam en Anastasia Dobromyslova die de finale van Deta Hedman en Fallon Sherrock wisten te winnen. In de halve finales zagen we drie Nederlandse dames terug. Tamara Schuur verloor samen met haar Noorse koppelpartner Rachna David. Ook het Frieze koppel Elbrich Halbersman en Jacquline Draaisma kwamen in de halve eindstijd tekort tegen de latere kampioenen.

Bij de heren was de strijd ongekend spannend. Winnaars werden Scott Mitchell en Richie George door in de finale het koppel Jamie Hughes en landgenoot Willem Mandigers te verslaan. Daarmee was Willem Mandigers uit Brabant de beste Nederlander vandaag in het herenkoppel toernooi.

Bron en foto: Dutch Open Darts