MKB binnenstad Assen wil geen Factory Outlet Center

DELEN

ASSEN – Ruim 200 belangstellenden zijn dinsdagavond afgekomen op de openbare discussieavond van MKB Binnenstad Assen in De Nieuwe Kolk.  Voorzitter Peter Sluyter opende de avond met ,,Het college in Assen zal nog spijt krijgen als ze een outlet in Assen toelaten en ze zich daarmee een rad voor ogen hebben laten draaien”.

Slyter sloeg hiermee de spijker op z’n kop. De gemeente Assen heeft immers een intentie verklaring ondertekend met  investeerders die het F.O.C. in de nabijheid van het TT Circuit uit de grond willen stampen. Het zou voor 350 tot 500 mensen werkgelegenheid opleveren, meer dan 1,5 miljoen bezoekers trekken en ruim 70 miljoen euro netto omzet gaan draaien ,,Een goede economische aanjager voor Assen”, zo liet één van de investeerders eerder aan onze redactie weten. De grote vraag deze avond: ,,Zit Assen te springen om een outlet?”

Slyter introduceerde dinsdagavond twee deskundigen op het gebied van retail. Auke Oosterhof (regio manager MKB Noord Nederland) en Marc Majolée ( Retail Vastgoed Advies). Beide lieten in hun speech duidelijk naar voren komen dat een outlet in Assen géén goed idee is en het verdringingseffect groot zal zijn.

,,Kritisch naar dit plan kijken maar, ook nee durven te zeggen”,laat Slyter de menigte in de goed gevulde Rabozaal weten. ,,Er zijn heel veel kanttekeningen bij de komst van een F.O.C. We blijven in gesprek, zitten er boven op, maar we zijn met z’n allen tot één conclusie gekomen! College, Het MKB Assen en vele regionale MKB-ers zien de komst van een F.O.C. niet zitten!”.