MKB-Retail Assen verbaasd over raadsbesluit parkeren

DELEN

Assen – MKB-Retail Assen voelt zich overvallen en betreurt het besluit van de gemeenteraad van Assen om het parkeren in de avonduren en op zondag weer gratis te maken. Met verbazing hebben ze kennisgenomen van de motie van collegepartners PLOP en VVD.

“Het besluit van de raad is goed voor de horecabezoeker en de bezoekers van theater en bioscoop. De retailers in Assen hebben hier echter geen enkel voordeel van, temeer ook omdat betaald parkeren op de koopavond gehandhaafd blijft” aldus Herre van Goor, voorzitter van MKB-Retail Assen.

“De raad heeft nu een besluit genomen over slechts één onderdeel van het parkeerbeleid. MKB-Retail Assen is van mening dat we veel breder naar het parkeerbeleid moeten kijken, ook al had dat iets meer tijd gekost. Korter parkeren moet bijvoorbeeld goedkoper worden, dat brengt weer meer gasten in onze stad.

Nadenken over alternatief
We begrijpen dat uiteindelijk iemand moet betalen, daar waren we juist over in gesprek met de wethouder. De wethouder had ons en de stichting “Vaart in Assen” uitgenodigd om na te denken over een alternatief voor het huidige parkeerbeleid. Die handschoen willen we graag oppakken. Dit besluit schaatst daar dwars door heen” aldus Van Goor.

Ander parkeerbeleid
MKB-Retail Assen zal zich daarom de komende tijd blijven inzetten voor een ander parkeerbeleid, een parkeerbeleid waar gasten van de retailers in de Asser binnenstad echt wat aan hebben!