Mobiele proeverij brengt Hollandse garnalen aan de man

DELEN
Mobiele proeverij brengt Hollandse garnalen aan de man

Garnalenvissers in Nederland hebben met elkaar afgesproken voorlopig maar twee keer in de week uit te varen, om te voorkomen dat er zoveel garnalen gevangen worden dat de groothandels, pellers en andere verwerkers de aanvoer niet aankunnen. Door de lange nazomer is het zeewater nog relatief warm en gedijen de garnalen uitstekend.

Nadeel van de vrijwillige vangstbeperking voor de consument is dat de prijs van garnalen niet zakt. Bij een overschot zullen vissers immers akkoord moeten gaan met een lagere prijs, maar consumenten moeten nu voor hun Hollandse garnalen nog steeds hetzelfde betalen bij de viswinkel als een maand geleden.

Hollandse garnalen als amuse in Assen

Om de garnaal ‘aan de man’ te brengen toert er een proeverij door Nederland heen. Vanaf begin september tot eind november kan men overal in het land een proeverij vinden. De ‘mobiele’ proeverij is vandaag te vinden op het Koopmansplein in Assen. Bij een opvallende stand met enthousiaste promotiemensen kunnen voorbijgangers heerlijke amuses proeven met Hollandse garnalen.

Op zaterdag 15 november doet de ‘mobiele’ proeverij wederom het Koopmansplein in Assen aan.