Moderne koormuziek in het Drents Museum

DELEN

ASSEN – Op zondag 15 november 2015 om 14.00 uur treedt het Noordelijk Vocaal Ensemble op in de Abdijkerk van het Drents Museum. In het concert Appear and Inspire! worden de mooiste koorwerken uit de afgelopen tien jaar ten gehore gebracht.

Een concertkaart kost € 10,50 (excl. museumentree) en is te reserveren via www.nvensemble.nl. Op vertoon van je reservering krijg je € 2,- korting op de museumentree. Voor en na het concert kun je het museum op eigen gelegenheid bezoeken.

Grote variatie aan stijlen

Bij het jubileumconcert Appear and Inspire! staat een breed scala aan muziekstukken op het programma. Onder leiding van Leendert Runia wordt onder andere de religieuze muziek van Reger, Britten en Daniel-Lesur, de intieme muziek van Mealor en de indringende klanken van Tormis opgevoerd. De grote verschillen tussen de stukken maakt het spannend en verrassend om naar te luisteren. Speciaal voor het jubileum heeft kunstenaar Jaap van den Hoofdakker videobeelden gemaakt die geïnspireerd zijn op de muziek. Deze beelden worden tussen de verschillende programmaonderdelen getoond. Daarnaast geeft Sietse-Jan Wijenberg een muzikaal intermezzo op de cello.

Noordelijk Vocaal Ensemble

Al dertig jaar voert het Noordelijk Vocaal Ensemble de minder toegankelijk moderne klassieke koormuziek uit. Er zijn weinig koren in Nederland die zich volledig aan dit genre wijden. Dirigent Leendert Runia gaat ingewikkelde composities met buitengewone maat- en ritmewisselingen niet uit de weg.

Het Noordelijk Vocaal Ensemble weet bijzondere en moeilijke noten tot genietbare klanken te brengen.

Foto Drents Museum: Jolanda Schachtschabel