Mogelijke overname Dagblad van het Noorden

DELEN
Mogelijke overname Dagblad van het Noorden

Het is onrustig in medialand. Veel kranten en vooral regionale- en lokale kranten verkeren in zwaar weer. Reden is dat steeds meer lezers afhaken en kiezen voor een digitale ‘internet’ editie. Deze zijn veelal gratis en ook adverteren is aanzienlijk goedkoper dan in een gedrukte versie. Volgens een ingewijde bron rommelt het aardig bij de NDC Media Groep in Groningen ( uitgever van o.a. het Dagblad van het Noorden ). Er zou druk gesproken worden over een mogelijke overname door de Telegraaf Media Groep. Gesprekken zouden er worden gevoerd voor overname dan wel samenwerking en men vreest voor banenverlies.

Overnamepad

Dat de Telegraaf Media Groep ( TMG ) op het overnamepad is, was in 2011 al bekend. Het concern heeft daar destijds zo’n 300 miljoen euro voor uitgetrokken. Ook wil het concern dat Dagblad De Telegraaf regionale katernen gaat toevoegen aan de krant. Dat bleek al eerder uit de gepubliceerde strategienota van het concern tot 2016.

Banen

Aangezien de omzet bij de geprinte activiteiten naar verwachting blijft dalen en de advertentiemarkt blijft krimpen, zette TMG een kostenbesparingsprogramma in, waarbij 350 banen verloren gaan. Van deze banen gaan er 100 weg als gevolg van de fusie tussen de regionale titels en huis-aan-huisbladen van het concern, zoals TMG al eerder heeft aangekondigd.

Nieuws in Assen