Mogelijkheid tot zegening deelnemers TT Nightride

DELEN

Assen – Stadspredikant Bert Altena en pastoor Koos Tolboom organiseren namens de Protestantse Gemeente Assen en de Rooms Katholieke Parochie een inzegening van de motorrijders én hun motoren voorafgaand aan de TT Nightride aanstaande vrijdagavond.

Motorzegening
De TT Nightride tijdens het TT Festival begint een traditie te worden en is de laatste jaren uitgegroeid tot een populair evenement waarbij duizend motorrijders een toer door de binnenstad van Assen maken. Het is een mooie optocht van en voor de motorliefhebbers. Voorafgaand aan dit evenement op vrijdag 29 juni is er bij de start bij de Bonte Wever een motorzegening. Het is een initiatief van stadspredikant Bert Altena namens de Protestantse Gemeente Assen en Koos Tolboom, pastoor van de Rooms Katholieke parochie.

Traditie
De traditie om een zegen te vragen over een tocht stamt uit de wielersport. Aan het begin van het seizoen krijgen de renners en hun fietsen de zegen van een geestelijke. Om hulp en bijstand te krijgen in de komende wedstrijdreeks. Als in 2002 de Ronde van Italië begint in Groningen, neemt organisator Dick Heuvelman contact op met de bisschop van Groningen, Mgr. Eijk. En als snel kreeg hij de toezegging van de bisschop om het peloton voor het vertrek op Grote Markt te zullen zegenen.

Wethouder Wiersema, TT Taxi

Gebedskaartje
Bij de start van de TT Nightride bij de Bonte Wever is een ruimte ingericht waar de kerken zich presenteren en waar de stadspredikant en de pastoor aanwezig zijn. Motorrijders kunnen daar terecht voor een zegening en zij ontvangen een gebedskaartje als speciaal aandenken.

Het is een oude traditie om de zegen mee te geven aan iedereen die onderweg is. Een gebed om een goede reis en een behouden aankomst. Met deze motorzegening willen beide kerken op hun eigen manier bijdragen aan het TT-Festival Assen.