De MotoGP in Assen is nog zeker tot 2026 gegarandeerd

DELEN
ASSEN – Afgelopen weekend tekenden Carmelo Ezpeleta van Dorna en Arjan Bos van het TT Circuit hiervoor de contractverlenging.

“Assen staat al sinds het begin van het kampioenschap op de kalender en momenteel draait de 86e editie. Dat is echt fantastisch”, aldus Ezpeleta. “Het is geweldig om het contract met de TT met tien jaar te verlengen. Normaal gesproken verlengen we met vijf jaar, maar met wat Assen wil doen om het het circuit en de faciliteiten te verbeteren, hebben we besloten om een uitzondering te maken. Daarom verlengen we met tien jaar. We zijn extreem blij. Dit is belangrijk voor de stabiliteit van het kampioenschap. Het was erg gemakkelijk om dit voor elkaar te krijgen en dit is een geweldige dag voor het kampioenschap.”

Arjan Bos meldt: “Wij zijn uiteraard ook blij. De samenwerking tussen Dorna en het TT Circuit is altijd goed geweest. Voor ons investeringsprogramma is het belangrijk om een langere samenwerking te hebben en tot en met 2026 is een flinke periode. We willen in de komende vijf of zes jaren blijven investeren. We gaan hier zestien miljoen euro voor gebruiken. Daarmee willen we onder andere de tribunes verbeteren. Daarnaast kijken we ook naar de hospitalitys en de veiligheid. We zijn blij en trots dat dit contract voor tien jaar geldt, want het is enorm belangrijk. We kijken uit naar de komende jaren en hopelijk komen daar nog veel bij”.

En hij vervolgt: “Alle tribunes met blauwe stoelen worden aangepast, net als op de hoogte van de Geert Timmer-tribune en de hoofdtribune. De hospitalitys worden ook verbeterd. Qua veiligheid komen we met een nieuwe toplaag op het asfalt en nieuwe kerbstones”.

De lay-out van het circuit blijft wel zoals het nu is.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen