MotoGP deels vrij te bekijken op Eurosport

DELEN

ASSEN – Het MotoGP-seizoen zal op 29 maart weer van start gaan in Qatar. Dit jaar zal de MotoGP weer deels te zien zijn op Eurosport. 9 Grand Prix zijn hierdoor vrij te bekijken. De overige Grand Prix kan men live volgen via Eurosport 2. Voor degene die dit wil volgen, dient men bij de tv-provider een extra pakket af te sluiten.

Naast de trainingen, kwalificaties, warm-ups en wedstrijdraces, is op de sportzender voorafgaand aan elk raceweekend een uitgebreide preview te zien. Op de maandagavond wordt vervolgens nog uitvoerig teruggeblikt. De verslaggeving wordt aangevuld met interviews, reportages en grid reports.

Eurosport verwierf de rechten voor maar liefst 4 seizoen en ook de Moto2, Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies maken deel uit van het pakket. De presentatie is in handen van Samantha van Wijk, bekend van RTV Noord Holland, en het commentaar wordt verzorgd door Assenaar Diederick de Vries en ex-coureur Patrick van den Goorbergh.

MotoGP op Eurosport

Qatar: 29 maart
Austin: 12 april
Argentinië: 19 april
Jerez: 3 mei
Frankrijk: 17 mei
TT Assen: 27 juni
San Marino: 13 september
Aragón: 27 september
Valencia: 8 november

MotoGP op Eurosport 2

Italië: 31 mei
Catalonië: 14 juni
Duitsland: 12 juli
Indianapolis: 9 augustus
Tsjechië: 16 augustus
Engeland: 30 augustus
Japan: 11 oktober
Australië: 18 oktober
Maleisië: 25 oktober

Samenvattingen bij de NOS

NOS Studio Sport zal, net zoals in voorgaande jaren, van alle GP’s een samenvatting brengen. Daarnaast zendt de NOS van de TT alle WK-klassen live uit.