MotoGP en Moto2 coureurs naar Gamma Racing Day

DELEN
Drukte verwacht tijdens Gamma Racing Day 2015

ASSEN – Waar zie je GRATIS wereldtoppers in auto- en motorsport op een professioneel circuit in actie? Op de GAMMA Racing Day natuurlijk! Speciaal voor de traditioneel in grote getale aanwezige motorsportfans komt het Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS over uit het MotoGP-wereldkampioenschap.

MotoGP-coureur Scott Redding en Moto2- coureurs Tito Rabat en Álex Márquez nemen zondag 2 augustus op het TT-circuit uitgebreid de tijd voor de bezoekers van Gamma’s gratis racedag.

Twee wereldkampioenen

Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS heeft maar liefst 2 van de 3 regerend wereldkampioenen uit het MotoGP-wereldkampioenschap in huis. Esteve ‘Tito’ Rabat  werd in 2014 met maar liefst 7 overwinningen in Maleisië wereldkampioen in de Moto2-klasse. Rabat’s huidige teamgenoot in Moto2, Álex Márquez, moest wat langer wachten; hij besliste de titelstrijd in Moto3 pas in de laatste race van het seizoen. Álex en zijn broer Marc, 2- voudig wereldkampioen MotoGP, werden hierdoor de eerste broers die in hetzelfde jaar wereldkampioen werden in hun klasse. De Brit Scott Redding komt op een Honda RC213V uit in de ‘Koningsklasse’, de MotoGP-categorie. Hij boekte Grand  Prix-overwinningen in zowel de 125cc-klasse als in Moto2 en werd in 2008 met zijn eerste overwinning  in Donington met 15 jaar en 170 dagen de jongste Grand Prix-winnaar ooit.

GAMMA’s gratis racedag

GAMMA’’s gratis racedag staat dankzij volle tribunes en een professioneel race- en demoprogramma te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace- evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs trakteren GAMMA Bouwmarkten en de evenementpartners KFC, Yamaha, Profile, Radio Veronica en Telesport zondag 2 augustus op een professionele racedag met een unieke sfeer.

Kaarten voor de trainingsdagen en voor de paddock, het binnenterrein van het TT-circuit, zijn tegen betaling verkrijgbaar via deze website en via vestigingen van Primera.