MotoGP spannender dan ooit

DELEN

ASSEN – De MotoGP is spannender dan ooit, de verschillen tussen de coureurs in alle klassen zijn bijzonder klein. Dat resulteert in geweldige en onvoorspelbare races voor de fans en journalisten. Het TT Circuit Assen heeft zijn eigen wetten en al meer dan eens won een coureur van wie dat vooraf niet werd verwacht. Met de voorverkoop van de Motul TT Assen gaat het goed. Deze ligt op een hoger niveau dan in 2014.

Tijdens de persconferentie woensdagmorgen in Grolloo waren vier Nederlandse managers aanwezig om hun licht te laten schijnen over de prestaties van hun coureurs tijdens de TT. Wilco Zeelenberg gaat met Jorge Lorenzo voor de overwinning. “Lorenzo is fit, fitter dan vorig jaar en de modificatie aan zijn motor past goed bij zijn stijl van rijden.” Zeelenberg benoemde met name de “seamless gearbox”, waardoor de motor bij het insturen stabieler blijft en beter controleerbaar.

M7

Thorleif Hartelman gaat met Sam Lowes ook voor de winst. Hartelman ontving in het najaar van 2014 een mailtje van Lowes, waar hij aangaf wereldkampioen te willen worden en daarbij de hulp nodig had van Hartelman.

Peter Bom is in het Duitse Leopardteam verantwoordelijk voor de prestatie van de motor en zijn berijder Danny Kent. Voor Kent is er maar één opdracht: winnen! De Brit gaat in de tussenstand afgetekend aan de leiding.

Jarno Jansen is manager van het enige Nederlandse GP team (RW Racing) en heeft het Belgische talent Livio Loi onder zijn hoede. Jansen vertelde dat Loi over exact hetzelfde materiaal beschikt als Kent en dat een top-10 resultaat goed mogelijk moet zijn. Dat dit (nog) niet lukt, moet met name in het mentale vlak bij Loi worden gezocht volgens Jansen.