Moton Lubricants BV wisselt van eigenaar

DELEN
Moton Assen
Jan Hermanie (r) en Marcel Beuker (l)

ASSEN – Het Asser bedrijf Moton Lubricants BV is afgelopen week gewisseld van eigenaar. Oprichter van het bedrijf Jan Hermanie (78) heeft in Marcel Beuker (47) een perfecte opvolger gevonden.

Jan Hermanie begon ooit met het maken van smeerpasta’s in Breda, dit nadat hij vijf jaar lang in Duitsland de kneepjes van het vak had geleerd van een kennis. Na veel omzwervingen belandde de geboren Rotterdammer in 1998 in Assen. Aan de Wiltonstraat, alwaar het bedrijf heden nog steeds gevestigd is, werd begonnen met alleen een motorolie-additief, pas na 2000 breidde het bedrijf uit met producten als smeermiddelen, smeervetten, droogsmeermiddelen, reinigingsproducten en montagepasta’s.

In 2006 werd Marcel Beuker aangenomen als adviseur in opleiding. Hermanie: “De klant staat altijd voorop, op welke manier dan ook. Ook maakt het niet uit hoeveel de klant bestelt. De klanten zijn eigenlijk collega’s, je groeit samen.”, dat is wat hij Beuker door de jaren heen als visie van het bedrijf mee gaf en daar is altijd aan vast gehouden. In 2013 leidde het tot een forse groei en zijn aangelegen panden aangekocht.

Het bedrijf maakte innovatieve vorderingen, ook op milieutechnisch gebied. Veel van de producten worden inmiddels verpakt in zogeheten Airopack-verpakkingen. Kunststoffen spuitbussen die louter en alleen op lucht werken in plaats van drijfgassen. Het leverde het bedrijf zelfs een 56e plaats op in de MKB Top 100 Innovatie lijst.

Innovaties binnen het bedrijf en groei van het bedrijf wil Beuker de komende jaren voortzetten. “Ik ben trots op het bedrijf en wat Jan mij heeft nagelaten. Zeker aan kennis. Ik ben verheugd dat hij als commissaris en adviseur bij het bedrijf betrokken blijft. Ik ga de komende jaren samen met ons hechte team personeel (20) werken om Moton nog verder op de kaart te zetten. De visie die Jan me ooit op het hart heeft gedrukt zal ik hierbij nooit uit het oog verliezen”, aldus Beuker.