Moton Lubricants Assen nieuwe sponsor Sidecar Team Matthijssen

DELEN

ASSEN – Het Internationale Sidecar Team Matthijssen uit het Groningse streekdorp Alteveer zal dit seizoen mede gesponsord worden door het Asser bedrijf Moton Lubricants.

William Matthijssen begon al op jonge leeftijd met grasbaanracen, eerst solo en vanaf zijn 18e jaar in de zijspanklasse. Ook zijn vader Henk Matthijssen was vele jaren actief in de baansport en werd verschillende keren Nederlands kampioen.

Nederlandse grasbaansport

Matthijssen is bekend geworden door zijn goede prestaties in de zijspanklasse van de Nederlandse grasbaansport. Al snel bleek hij een talent en Matthijssen pakte zijn eerste Nederlandse titel in 2001. Ook in 2002 en 2003 pakte hij de Nederlandse titel samen met bakkenist Erwin Boers, tevens wist dit duo in 2002 zilver te behalen op het Europees Kampioenschap.

In 2004 werd er van bakkenist gewisseld. Zijn zusje Nathalie stapte bij William in de bak en dit bleek een gouden combinatie. Het duo Matthijssen/Matthijssen wist vele grote wedstrijden op hun naam te schrijven en werden in 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011 Nederlands Kampioen. In de afgelopen vijf jaar behaalden zij op het EK één keer brons en twee keer zilver en in 2007 , 2009 en 2011 werden zij Europees kampioen.

Moton Lubricants Assen

Moton Lubricants (Moton) is een bedrijf gevestigd te Assen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert olietoevoegingen. Moton onderscheidt zich door een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding te bieden en te fungeren als een specialist op het gebied van smeermiddelen.

Moton levert een uitgebreid pakket aan smeermiddelen zoals: olietoevoegingen, smeerolie, reinigingsmiddelen, droogsmeermiddelen, multipasta’s en speciale producten voor de autobranche en levensmiddelenindustrie.

Naast het standaard assortiment is het ook mogelijk om Moton Lubricants in te schakelen om een op maat gemaakt product te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u een smeermiddel nodig heeft dat afwijkt van het standaard assortiment, of wanneer u vraag heeft naar een smeermiddel voor een specifieke toepassing.