Moton Lubricants begint sponsoring 15-jarig racetalent

DELEN

ASSEN – Moton Lubricants uit Assen is vanaf eind april begonnen met sponsoren van het jonge talent Beau Braster (15) uit het Drentse Kiel-Windeweer.

De jeugdige coureur rijdt ACNN-races voor de PTC-cup. Aan deze races mogen maar drie type auto’s meedoen, de Peugeot 107 (P), Toyota Aygo (T) en Citroën C1 (C).

Zelf rijdt Beau in een 107, volledig aangepast zodat hij aan de eisen van de cup voldoet. Zo is de auto bijvoorbeeld eerst volledig gestript. Toen is er een kooi in gebouwd voor de veiligheid en zijn er maar twee stoelen achtergebleven. Op het laatst worden er nog gewichten toegevoegd zodat alle auto’s evenveel wegen, om het zo eerlijk mogelijk te maken. De auto weegt nu nog zo’n 700 kilo.

Oorspronkelijk komt Beau uit de kart-wereld, waar hij al op zijn 6e kennis mee heeft gemaakt. In die tijd heeft Moton kennis gemaakt met Beau en werd zijn kart geoptimaliseerd met een product van Moton. Op zijn 14e heeft Beau zijn racelicentie gehaald en staat hij als jongste tussen racers van alle leeftijden.

Ook nu maakt Beau weer gebruik van producten van Moton, met als belangrijkste resultaat dat hij 4 pk is gestegen op het rechte stuk, van 74 naar 78. Zijn doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in de cup, en hij wil ontzettend graag nog eens op Spa Franchorchamps rijden.

Moton is ontzettend trots dat Beau het zo goed doet en wenst hem heel veel succes bij zijn komende races!