MotoPort uit Assen stelt 10 motoren beschikbaar Against Cancer

DELEN

De Circuitdag op het TT Circuit van Assen was in 2005 het  eerste evenement dat Against Cancer organiseerden . Deze dag is inmiddels landelijk bekend. Vanaf de eerste editie heeft Against Cancer deze speciale dag ieder jaar in de zomer herhaald.

De Circuitdag is exclusief voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. “Scheuren” in een Maserati of Ferrari met echte coureurs op het circuit van Assen. Achterop de motor stappen om het circuit te verkennen. Over het nabijgelegen militaire terrein crossen in een tankwagen of Dakartruck. Een helikoptervlucht maken, in een politieboot varen, vissen, zelf een kart besturen, spelletjes doen met de Politie, Brandweer, ANWB, maar ook voor de kleintjes is er genoeg te doen: Een draaimolen, springkussen, schminken, trapauto’s besturen, interactieve spelletjes doen. Voor de dames is er zelfs een speciale Women City waar ze nagels en make-up kunnen laten verzorgen. Er is zo veel te doen dat de dag soms te kort is om aan alles mee te kunnen doen.

10 motoren te kort

De organisatie van Against Cancer heeft tijdens de Circuitdag 2014 onder anderen 25 motoren nodig om alles in goede orde te laten verlopen en alle aanwezige kinderen een mooie dag te bezorgen. Bach Lamboo kreeg vorige week een ‘paniek’ mail van de organisatie dat ze slechts 15 motoren beschikbaar hadden in plaats van 25. “Ik even denken en rondbellen. Het was supersnel geregeld. Jan Huls eigenaar van Motoport Assen stelt graag de 10 motorfietsen beschikbaar. Geheel belangeloos, alles in het belang van de kinderen die getroffen zijn door de ziekte kanker”, aldus Bach.

De 10de Circuitdag van Against Cancer vindt plaats op woensdag 16 juli 2014, TT Circuit Assen.

Nieuws in Assen – Foto: © Bach Lamboo