De motor terug in de stad tijdens TT Festival 2016

DELEN
ASSEN – Veel gehoord: ‘we missen de motor in het centrum, het is teveel een muziek festival geworden’. De herinnering van kartraces op de Weiersstraat, het motorvermaak voor de Miro en de burnouts van de motoren voor Hotel de Jonge, werden door trouwe bezoekers van het TT Festival gemist.

Identiteit van het TT Festival

In 2015 hebben we de (hernieuwde) identiteit van het festival verwoord in 1 zin: Dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en brandend rubber. Naast muziek een prominentere rol voor motorvermaak.

In 2016 motorvermaak verder uitbreiden

In 2016 voor het eerst 4 dagen festival! Daarom ook geen 2 maar 3 avonden vmotorermaak op de Weiersstraat, donderdag t/m zaterdag. Ook dit jaar worden de TT Nightride en de TT Toertocht georganiseerd. Het motorvermaak wordt niet alleen in dagen uitgebreid, maar er is ook een grotere variatie aan motorvermaak.

Woensdag: Unieke opening van het TT Festival

Het TT Festival wordt dit jaar op woensdagavond geopend met een grote demo-show op de Vaart. De Vaart wordt aan het begin van de avond omgetoverd tot de Eurol Action Strip. Een aantal rijders zal hier met ronkende motoren en brandend rubber een demonstratie geven met Dragrace voertuigen en motoren. Een unieke opening van het festival!

Donderdag: Lokale helden

Op donderdagavond zullen de lokale helden optreden. Zoals wethouder Ruud Wiersema uit Assen altijd zegt: ‘wat je dichtbij hebt, hoef je niet van ver te halen’.

Net als vorig jaar zal Martijn Brink van Perfect Freestyle zijn motorstunts vertonen. Daarnaast is met Barry Veneman, bondscoach KNMV wegrace, een mooi programma samengesteld met 5 teams van de Junior Track: Racekids, Junioren B, Open 50/Zelfbouw, NSF, Supermoto. Dit wordt aangevuld met een optreden van American Spinningwheels. Deze rijden met bijzondere voertuigen waar letterlijk de vonken van af spatten. Tenslotte rijden er nog een aantal auto’s van Furori. Dit zijn zogenaamde ‘funcars’.

Vrijdag: Traditie en klassieke shows

Op de vrijdag start aan het begin van de middag de TT Toertocht en om 19.30 uur start de TT Nightride. We verwachten dit jaar nog meer deelnemers. De Weiersstraat wordt op vrijdagavond gevuld door de stuntmannen van Daring Dantes. Er is een klassieke auto-en motorstuntshow met bizarre stunts, veel vuur, genoeg oooh en aaah momentjes en een goede dosis humor. Daarnaast is er een streetbike show waarbij door 2 mensen op 1 motor stunts worden uitgevoerd.

Zaterdag: Monsterlijk

Op zaterdag wordt de Weiersstraat in beslag genomen door Monster Energy. Monster Energy identificeert zich met extreme sporten en stunts. Naast motorstunts wordt het asfalt hier op de proef gesteld door een echte driftcar.

Naast motoren dus ook auto’s en andere voertuigen, als het maar ronkende motoren heeft en zorgt voor brandend rubber!
Kortom: Actie!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen