MTB Team Klaucke succesvol op Bike Festival Assen

DELEN

ASSEN – Afgelopen weekend stonden de renners van het MTB Team Klaucke aan de start van de 6 en 24 uurs race aan de Baggelhuizerplas in Assen. Deze race maakt deel uit van het Bike festival Assen, waarbij het startschot werd gegeven door burgemeester Marco Out.

Ondanks de zware omstandigheden, door de vele regenbuien en de daardoor ontstane grote modderpoelen, wist het team flink wat prijzen in de wacht te slepen. Als eerste eindigde Rene Benthem uit Beilen heel knap als 2e bij de 6 uurs solo en waren het Rachelle Huberts (Assen), Iris van der Pol (Diever) en Cees van der Zanden (Appelscha) die de tweede prijs bij de categorie 6 uurs gemengd in ontvangst mochten nemen.

Achttien uur later stond er opnieuw een team van Jarno Klaucke op het podium. Toen wist het 24 uurs team sport met Tim Smeenge (Zeegse), Richard Feiken (Smilde), Anne-Mark van der Vlag (Assen), Thom Bonder (Assen), Micha Gankema (Assen) en gastrijder Onno Reijnhoudt (Donderen) de eerste prijs te pakken met maar liefst acht ronden voorsprong op de nummer twee. Jarno Klaucke zelf wist na 24 uur solo de 4e plaats te behalen.