Museumbezoek dankzij Best Western City Hotel de Jonge Assen

DELEN

Museumbezoek dankzij Best Western City Hotel de Jonge Assen

Best Western City Hotel de Jonge heeft de leerlingen van groep 7 en 8 van het primair onderwijs in Assen de kans geboden om de tentoonstelling Mummies gratis te bezoeken. Hotel de Jonge nam de kosten voor zijn rekening. In totaal hebben ruim 1.500 leerlingen en begeleiders de afgelopen drie maanden het Drents Museum bezocht.

Samenwerking

Hotel de Jonge in Assen bouwt aan de toekomst. Daarbij staat niet alleen hun eigen toekomst centraal, ze maken zich ook graag sterk voor de toekomst van de jeugd. Door de samenwerking tussen het Drents Museum en Hotel de Jonge hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van het primair onderwijs in Assen een bezoek kunnen brengen aan de unieke tentoonstelling Mummies. Maar liefst 21 basisscholen hebben gebruikgemaakt van de uitnodiging. De docenten waren zeer verrast met de uitnodiging en vinden het initiatief geweldig. ‘Dankzij de samenwerking hebben de kinderen een leuke en leerzame ochtend. Een van mijn leerlingen was nog nooit in een museum geweest. Hij vond het dan ook heel spannend’, aldus een docent van basisschool De Veldkei.

Activiteiten

De groepen hebben verschillen activiteiten ondernomen. Het programma startte bij ‘Zaal 11’ van Hotel de Jonge, waar ze een spannende inleiding over mummies volgden en een lekkernij kregen aangeboden. Vervolgens maakten ze in het Drents Museum kennis met mummies uit de hele wereld en gingen ze in groepjes aan de slag. Als echte archeologen deden ze onderzoek naar verschillende mummies.

Tentoonstelling Mummies

De bijzondere 60 mensen- en dierenmummies uit alle delen van de wereld zijn nog tot en met 31 augustus 2014 te bewonderen in het Drents Museum. Nooit eerder zijn in Europa zoveel verschillende mummies bij elkaar gepresenteerd. Van Egyptische mummies en dierenmummies tot een bijzondere boeddhamummie uit China, een Peruaanse indiaanmummie en cryptemummies uit Hongarije. Natuurlijk zijn de eigen veenlijken, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge, ook te zien.