Muskee stadswandeling

Altijd al willen weten waar Harry Muskee zijn tijd doorbracht in Assen?

DELEN

ASSEN – Het Drents Museum presenteert in samenwerking met de Asser Historische Vereniging het arrangement ‘Muskee stadswandeling’ in het centrum van Assen.

De wandeling vindt plaats naar aanleiding van een eersteklas cultuurhistorische tentoonstelling over het Drentse blues fenomeen Harry Muskee (10 juni 1941 – 26 september 2011). Met de tentoonstelling gunt het Drents Museum de wereld een blik op Drenthe.

Harry Muskee zou in 2016 75 jaar zijn geworden. Dit feit wordt op meerdere plaatsen herdacht. Harry Muskee bleef altijd in Drenthe wonen. Voor hem was de terugreis steeds het belangrijkste; Back where I came from. Harry Muskee bracht veel tijd in Grolloo door waar hij ook heeft gewoond, maar voordat hij naar Grolloo vertrok en later naar Rolde heeft hij op verschillende plekken gewoond in Assen. Hij groeide op ‘on the other side of the railroad tracks’, in het Rode Dorp in Assen.

Met de Muskee stadswandeling waant u zich in de periode 1965 – 1971. U loopt langs gebouwen en panden waar Muskee een deel van zijn tijd doorbracht. U komt in kroegen die Harry Muskee bezocht met zijn (muzikale) vrienden, die ook acteerden in de culturele sfeer. U treft tijdens de wandeling bovendien poëet Geert Loman, waar Harry jarenlang mee heeft gevoetbald bij Achilles. Ook zijn voormalig manager Jan Venhuizen vertelt u over zijn tijd met Harry.

Arrangement op de dagen 20 februari, 5 maart, 19 maart en 3 april:

– Bezoek tentoonstellingen Window of my eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee en Blues from Heaven – Harry Muskee door de ogen van Rudy Leukfeldt in het Drents Museum
– Muskee stadswandeling (centrum Assen)
– Muzikaal en poëtisch optreden in Lodewijk Napoleon en De Witte Bal.

Prijs: € 21,00
Tijd: 14.00 uur Drents Museum
15.00 uur start wandeling bij entree Drents Museum

Arrangement op de dagen 25 februari en 17 maart:

– Documentaire ‘De Legende’ in het Drents Archief
– Muskee stadswandeling (centrum Assen)
– Muzikaal en poëtisch optreden in Lodewijk Napoleon en De Witte Bal.

Prijs: € 11,00
Tijd: 14.00 uur Drents Archief
15.00 uur start wandeling bij entree Drents Archief

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie (Rudy Leukfeldt)


2Divorce Assen


Bowlen in Assen