Muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen bestaat 50 jaar

DELEN

Assen – Op zondag 28 oktober wordt het 50-jarig jubileum van de muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen gevierd, van 13.00 – 17.00u. Er zullen live optredens zijn van Tangarine en Maurice van Hoek.

In 1968 is de afdeling geopend door Willeke Alberti, samen met haar vader Willy. Vanaf de opening tot enkele jaren terug heeft Jan Vanderveen, ondersteund door Gezina Vanderveen, deze afdeling geleid. In 2014 heeft hij het stokje overdragen aan Gert Jan die, net als collega Gerrie, al meer dan 30 jaar een bekend gezicht is op de muziekafdeling van het Asser warenhuis. Het team wordt nog verder versterkt door Robin, Tommie en Lianne.

Door de jaren heen zijn er veel optredens gegeven op de muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen. Door grote en wat minder grote namen. Kensington, Harry “Cuby” Muskee, Venice, Tangarine, Rich Wyman, Martyn Joseph, Herman van Veen, Ellen ten Damme, Mooi Wark en Daniël Lohues om maar een paar te noemen.

Daarnaast is de afdeling recentelijk volledig vernieuwd. Dit alles mag niet onopgemerkt blijven en daarom wordt het jubileumweekend ingeluid met een optreden door Henriëtte van Dijk en Alex de Bruin op vrijdag 26 oktober om 19.30 uur. Op zondag 28 oktober treedt Tangarine om 14.00 uur op en Maurice van Hoek om 15.30 uur.