Muziekvereniging Oranje Assen behaalt 4e prijs op NK

DELEN

Assen – De Christelijke muziekvereniging Oranje uit Assen heeft zaterdag tijdens het de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in De Lawei van Drachten de 4e prijs behaald in de tweede divisie.

Tijdens het Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap in De Lawei van Drachten wist Oranje Assen onder leiding van Johan Gerkes een totaal van 88 punten te behalen, dit was goed voor een 4e prijs. De vijftig leden van de fanfare speelden het verplichte werk Shapes van Harrie Janssen. Uitgangspunt van deze compositie is kunstbeweging De Stijl. In het driedelige werk staan de kunstenaars Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en El Lissitzky centraal. De jury gaf gemiddeld 88 punten voor dit werk. De jury bestond uit Jan de Haan, Jacob Slagter, Ivan Meylemans. Naast een terugkoppeling waar de muziekvereniging verder mee kan, nam de fanfare het volgende mee uit het juryverslag: ‘Goed fanfare orkest. Een optreden met veel uitstraling’.

Bijna 100-jarig jubileum
De Christelijke muziekvereniging Oranje is een fanfare die op weg is naar haar 100-jarige jubileum in het jaar 2022. Het orkest staat onder leiding van Johan Gerkes en bestaat uit ruim zeventig spelende jeugd- en volwassen leden. Ze laat zich horen binnen en buiten Assen. Zo namen zij al eerder deel aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) en hebben ze meegedaan aan concoursen in onder andere IJsselstein en Hoogeveen. Sinds het jaar 2002 komt de fanfare uit in de 2e divisie.

Ook in de stad Assen verzorgen ze een tal van optredens. Jaarlijks geven ze een bijdrage aan de Dodenherdenking op 4 mei en zijn ze te horen tijdens Koningsdag. Daarnaast geven ze een muzikale bijdrage aan kerkdiensten en organiseren zelf concerten, zoals het jaarlijkse voorjaarsconcert in Podium Zuidhaege. Ondanks dat de fanfare graag samen speelt, zijn ze ook in ensembles in te zetten.

Groet aan de Koning
Voorafgaand aan het concert ‘Groet aan de Koning’, dat de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) geeft op 26 april, is Oranje te beluisteren op het bordes van De Nieuwe Kolk. Ook tijdens Koningsdag is Oranje te horen in het centrum van Assen.