Opbouw MXGP Assen start aanstaande maandag

DELEN

ASSEN – Op maandagochtend 22 augustus wordt om 10.00 uur het eerste zand gestort op start/finish voor de Hoofdtribune. Een speciaal moment, uitgevoerd in bijzijn van vertegenwoordigers van Provincie Drenthe, Defensie, Gemeente Assen, TT Circuit, De Romein en Stichting MXGP Assen.

Tegelijkertijd onthult aannemer De Romein de eerste hybride rupskraan in Nederland, die zijn vuurdoop beleeft bij de aanleg van het parcours voor MXGP Assen. In vier dagen (en nachten) wordt maar liefst 22.000 m3 zand op het circuit uitgereden. Zo ontstaat een parcours voor het wereldkampioenschap motorcross met een lengte van 1505 meter, een maximale hoogte van 4 meter en een breedte van 10 meter. In totaal zijn er meer dan 18 specialistische voertuigen en 30 man personeel dag en nacht aan het werk om meer dan 1.000 vrachten zand te verwerken.

De mobiele commandopost van aannemer De Romein uit Veendam is woensdag al gearriveerd en geplaatst in een rustige hoek van de paddock op het TT Circuit Assen. Verder zijn er kranen en ook materiaal bijgekomen voor de aanleg van het parcours voor de Motorcross Grand Prix van Nederland, die voor de tweede keer wordt gehouden op een deel van de ‘Cathedral of Speed’.

Tekst en foto D.J. Donkers – TT World


2Divorce Assen


Bowlen in Assen