Na Almaty komt de WK IJsspeedway naar Assen

DELEN

ASSEN – Komend weekend is er voor het eerst sinds 1992 weer een ijsspeedwayrace in Kazachstan. In het Medeo stadion in Almaty (Alma-Ata) wordt de derde WK-finale gehouden de laatste voordat het ijsspeedwaycircus naar Assen komt.

Er werd rekening mee gehouden dat Kazachstan de wildcard en reserveplaatsen wellicht aan Russische topcoureurs zou geven, desnoods met een tijdelijke Kazachstaanse licentie, maar dit blijkt niet het geval. In plaats daarvan hebben ze drie veteranen van stal gehaald.

Dat ijsspeedway een familiesport is wordt wel aangetoond doordat ook Niclas Svensson, de zoon van Stefan, last-minute aan de line-up van de WK-finale van Almaty is toegevoegd. Hij kreeg die kans doordat Mats Järf zich na de race in Togliatti om persoonlijke redenen heeft teruggetrokken, en het de eerste rijder op de officiële lijst met reserves, Daniel Henderson, niet ging lukken om zichzelf en zijn motor op zo’n korte termijn naar Almaty te verplaatsen.

Tickets en info WK IJsspeedway Assen

In het weekend van 6 tot en met 8 maart is de WK IJsspeedway in Assen te zien. Locatie is de kunstijsbaan van de Bonte Wever.

Meer informatie en ticket voor dit WK event ! Kijk op de website van WK IJsspeedway Assen.