Nassaucollege Quintus gastheer Olympia’s Tour

DELEN

Assen – Op dinsdag 11 september a.s. is locatie Quintus voor het derde achtereenvolgende jaar gastheer van de eerste etappe van Olympia’s Tour. Olympia’s Tour is een belangrijk evenement voor jonge amateur wielrenners. Om elf uur worden de ploegen gepresenteerd en om twaalf uur vindt de start van de eerste etappe plaats. De wielrenners worden tijdens de start uitgezwaaid door leerlingen van locatie Quintus.

Coördinator Topsportbeleid Jaap Meijering vertelt dat leerlingen die sport op topniveau beoefenen, dat op locatie Quintus uitstekend kunnen combineren met een goede schoolopleiding. Niet alleen worden afspraken gemaakt om zo goed mogelijk sport op topniveau te kunnen beoefenen, ook worden evenementen en lezingen georganiseerd.

Speciaal programma
Op 11 september verzorgen Renate Groenewold, Marije Joling en sportpsychologe Yara van Gendt een speciaal programma voor onze topsportleerlingen. De insteek van het programma gaat over het mentale aspect van topsport. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omgaan met succes maar ook over het omgaan met blessures en druk van de omgeving.

Clinics
Verder vertelt Jaap Meijering dat leerlingen die het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) in hun pakket hebben, op 11 september diverse clinics volgen bij het Wielercentrum. Het Regionaal Wielercentrum Noord is hét openlucht wielercentrum van Noord-Nederland. De leerlingen krijgen een clinic op de houten kombaan en op het prachtige BMX-parcours met veel bulten en bochten.

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen ondernemen, technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.