Nassaucollege Quintus organiseert spetterend kunst- en cultuurfestival!

DELEN

Assen – Op donderdag 23 mei a.s. organiseert locatie Quintus van het Dr. Nassau College voor de tweede keer een spetterend kunst- en cultuurfestival. Aan dit zogenaamde ArtFest werken niet alleen leerlingen mee die het vak cultuur+ volgen maar ook leerlingen van de talentrichtingen sport, Technasium en ondernemen. Leerlingen van het Vakcollege van locatie Penta verzorgen de hapjes en drankjes. Ook het primair onderwijs is deze dag aanwezig. Leerlingen van OBS de Heksenketel vertonen hun muzikale kunsten op de talent-stage en verzorgen een beeldende expositie.

Cultuurcoördinator Johan Zielstra vertelt: ‘Locatie Quintus mag zich al een aantal jaren Cultuurprofielschool noemen. Het eerste ArtFest dat we vorig jaar hebben georganiseerd was zo’n groot succes dat we hebben besloten om dit jaar weer een ArtFest te organiseren maar dan uitgebreider. Tijdens het ArtFest presenteren de leerlingen die het vak cultuur+ volgen hun culturele werkstukken. Deze werkstukken bestaan uit onder meer theater, dans, filmische producties en beeldende exposities. Leerlingen van de talentrichting ondernemen richten een heus ondernemersdorp in waar zij eigen- gemaakte producten verkopen. Leerlingen van de talentrichting sport vertonen een circusvoorstelling in een echte circustent en de leerlingen van de talentrichting Technasium richten een Tech-corner in.

Ook werken we dit jaar samen met OBS De Heksenketel. Leerlingen van deze basisschool presenteren hun muzikale kunsten op de talent-stage. Daarnaast exposeren ze beeldend werk in de expo-tent.
Op deze manier krijgen zoveel mogelijk leerlingen de mogelijkheid om hun talenten te tonen.’

Opening
Het kunst- en cultuurfestival wordt op 23 mei om 13.00 uur feestelijk geopend. Tijdens het kunst- en cultuurfestival bieden leerlingen van het vakcollege Penta voor vriendelijke bedragen hapjes en drankjes aan. Daarnaast is er een theetuin ingericht. Kortom, er valt genoeg te zien en te beleven.
Alle belangstellenden zijn op 23 mei a.s. van 13.00 tot 19.00 uur dan ook van harte welkom op de tweede editie van het Dr. Nassau College ArtFest!

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen ondernemen, Technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.