Team Dr. Nassau College wint NK Scholenploegenachtervolging

DELEN

Assen – Maar liefs 4 teams van het Dr. Nassau College kwamen in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap scholenploegenachtervolging op de schaats. De teams van het Dr. Nassau College wisten zich tijdens de Drentse Kampioenschappen te plaatsen voor het NK dat op dinsdag 6 februari plaatsvond op de coolste ijsbaan van Nederland in Amsterdam.

De sfeer, de ambiance van de ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam, de sportieve inzet van leerlingen, de goede organisatie, de speaker, de muziek en het resultaat maakte het NK voor leerlingen, ouders en begeleiders tot een fantastische sportieve dag. Het Dr. Nassau College was met de 4 teams, gehuld in de herkenbare zwart witte schaatspakken en roze mutsen, duidelijk aanwezig.

Sportieve prestatie
De leerlingen hebben gestreden voor wat ze waard waren met een Nederlands Kampioen, een tweede en een vierde plaats als resultaat! In de categorie 3B (meisjes 15 t/m 17 jaar zonder licentie) wisten Mirjam Braam, Maike van der Duin, Kim Speelman en Lieke Slagter de snelste tijd neer te zetten. Een fantastische sportieve prestatie!

Topsport en school combineren
Het Dr. Nassau College biedt de mogelijkheid om topsport en school met elkaar te combineren. Door een intensieve begeleiding van een enthousiaste sportstudiementor en een gedreven leerling is het mogelijk om als topsporter verder te groeien, naar misschien wel de TOP! Het Dr. Nassau College heeft als ambitie om een TopsportTalentSchool te worden.