Nationaal schoolontbijt bij de burgemeester van Assen

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton

DELEN

ASSEN – Het Nationaal Schoolontbijt is al 13 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken duizenden kinderen van ontbijten een feestje in het hele land.

Een week lang. Dit jaar van 7 tot en met 11 november. Bij deze 14e editie gaan zo’n 520.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op 2.720 scholen.

Gezond ontbijtpakket

Net als bij de vorige editie geeft Het Nationaal Schoolontbijt ook dit jaar het beste ontbijtvoorbeeld. Het gevarieerde pakket bevat alleen brood, beleg en drinken dat past binnen de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Ook het nieuwe online lesmateriaal, dat we samen met onze convenantpartners ontwikkelden, wijst kinderen spelenderwijs op het belang van een goed ontbijt. Zo is Het Nationaal Schoolontbijt niet alleen het leukste, maar ook het meest gezonde en meest educatieve ontbijtfeest!

Schoolontbijt in Assen

Schoolklassen in het hele land brengen in de week van 7 tot en met 11 november ook hun burgemeester een ontbijtje op het stadhuis. De leerlingen van groep 7/8 van de Vredeveldschool zijn op vrijdag 11 november uitgenodigd om bij de burgemeester te komen ontbijten.

Met deze ontbijtjes, lesmateriaal over ontbijten en aandacht voor Jantje Beton laat Het Nationaal Schoolontbijt zien dat eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen een goed begin van de dag is.