Nationaal Schoolontbijt burgemeester Marco Out

DELEN

ASSEN – De leerlingen van groep 7/8 van de Vredeveldschool te Assen kregen een aantal weken geleden een uitnodiging om op vrijdagochtend 11 november het jaarlijkse schoolontbijt te komen nuttigen op het gemeentehuis met burgemeester Out. Deze uitnodiging vonden de leerlingen uit groep 7/8 een hele eer!

In de aanloop naar vrijdagochtend bespraken zij samen met hun leerkracht waarover zij graag met burgemeester Out zouden wilden praten. De leerlingen gaven aan vooral benieuwd te zijn naar de mens achter de burgemeester.

Ze wilden bijvoorbeeld graag weten welke hobby’s hij heeft en hoe hij het vindt om burgemeester te zijn. De leerlingen waren best een beetje nerveus -het is per slot van rekening geen dagelijkse kost om met de burgemeester te mogen eten- maar het hartelijke ontvangst deed dit gevoel snel verdwijnen.

Tijdens het gezellige ontbijt ging de burgemeester met de leerlingen in gesprek. Naar aanleiding van de vragen van de leerlingen vertelde hij over zijn voorliefde voor wielrennen, de ontmoetingen met onze koning en koningin en over de noodzaak van gezond ontbijten.

De leerlingen zullen dit bijzondere ontbijt niet snel vergeten!