Nationale Fiets Telweek van start op 18 september

DELEN
Fiets Tel Week

Assen- Op 18 september gaat de derde editie van de Nationale FietsTelweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

De app biedt dit jaar de mogelijkheid om de fietsbeleving te registreren. Iedereen kan de vernieuwde FietsTel-app downloaden en van 18 t/m 24 september tellen de deelnemers samen tijdens FietsTelweek. Deze editie is groter dan ooit: de FietsTelweek zet met onderzoek naar fietsbeleving de nieuwe standaard neer voor fiets-data en het in kaart brengen van fietsgedrag.

Verrijken van de fiets-data
Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen van de gereden ritten. Deelnemers kunnen persoonlijke ervaringen delen, door het beoordelen van fietsroutes en zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger fietsnetwerk. Opdrachtgevers geven bij de organisatie van de FietsTelweek aan welke (knel)punten deelnemers kunnen beoordelen. Zo voegt men extra waarde toe aan de opgehaalde data.

Twee mogelijkheden
1. Je zet de app aan, zodra je naar buiten gaat. Deze begint te meten, zodra je op de fiets stapt.
2. Je geeft na het installeren aan, dat je in het interactieve deel mee wil doen. Dan krijg je van alle ritten de afstanden en de gemiddelde tijd te zien. Bovendien kun je na iedere rit commentaar geven over de veiligheid van de rit, ben je obstakel, onveilige situaties etc. tegengekomen?

Fiets je mee?
Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Daarom roepen de organisatie van de FietsTelweek en de deelnemende regio’s Nederland op zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en vrienden erop attent te maken om dit ook te doen. Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag automatisch te meten. Deelnemers maken bovendien kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Bryte e-bike.

Download de vernieuwde Fiets Tel-app via Google Play of Apple Store! Of kijk voor meer informatie op: www.fietstelweek.nl.

Het initiatief FietsTelweek is gestart omdat bleek dat we weinig weten over de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land. Aan de vorige edities deden ruim 42.000 fietsers actief mee die samen meer dan 2.000.000 kilometers telden. De data die zij bij elkaar fietsten, leverden veel inzichten op en hebben nu al geleid tot eerste verbeteringen in het fietsnetwerk.

Bron: Website Fietstelweek