Nationale Sportweek 2015 Activiteiten in Assen

DELEN

Assen – De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april.

Net als vorig jaar besteed de gemeente Assen aandacht aan de Nationale Sportweek. Wat de gemeente betreft gaat dit een jaarlijkse traditie worden. De Nationale Sportweek, door NOC*NSF landelijk georganiseerd, is dé week waarin de sport in Nederland extra onder de aandacht van iedereen wordt gebracht. Een week waarin iedereen in héél Nederland ‘gratis’ kennis kan maken met de vele vormen van sport en bewegen. Met als doel om meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportaanbieder te laten vinden.

Activiteiten in het basisonderwijs

Op maandag 20, dinsdag 21 en donderdag 23 april, worden er warming-ups gegeven op verschillende basisscholen. Tijdens de warming-up wordt er gedanst op muziek.

Bewegen voor ouderen

Op dinsdag 21 en donderdag 23 april worden er activiteiten georganiseerd bij Resto van Harte. Deze worden verzorgd door BAG Paramedics en Team Sport van de gemeente Assen. Opgeven kan via: www.restovanharte.nl of bel 0900 009 3030.

Dinsdag 21 april is het in de wijk Pittelo, Amstelstraat 14 (MFA) en donderdag 23 april in de wijk Noorderpark, Zwartwatersweg 202. (Pro Assen)

Activiteiten bij Sportverenigingen

– Open dag roeivereniging ARC op 18 april.

– Open dag HVA 25 april.

– Open dag Noord Nederlandse Vliegvis vereniging 26 april.

– Bij loopgroep Marsdijk kunt u gratis meedoen met alle activiteiten van 20 tm 25 april.

Overige activiteiten in de Nationale Sportweek zijn

– 18 april: Kick-off van de leefstijl challange van Proventos; voor het Voortgezet Onderwijs.

– 22 april: de Buurtbattle in Assen Oost.

– 22 april: Estafetterun in Park Pittelo.

– 22 april Provinciaal toernooi School Moves Volleybal.