Nationale Voorleesdagen van start met Asser Voorleesontbijt

DELEN
ASSEN – Op woensdag 27 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2016 met Het Nationaal Voorleesontbijt. In heel het land lezen bekende Nederlanders, maar ook local heroes voor uit een mooi prentenboek.

Woensdagmorgen werden leerlingen van het Asser basisonderwijs tijdens een ontbijt in de bibliotheek van Assen voorgelezen door prominenten als, museum directeur Harry Tupan, theaterdirecteur Hilko Folkeringa, presentatrice Diana de Groot, OpAssen voorman Egbert Prent, dichter Egbert Hovenkamp II, D66 raadslid Teun Jan Kootstra, directeur Bibliotheek Assen Hanneke Bruggeman en Citymanager Ronald Obbes.

Allen lazen ze in kleine groepjes de circa 300 aanwezige kinderen voor uit het prentenboek van het jaar “We hebben er een geitje bij!” van auteur Marjet Huijberts en illustrator Iris Deppe.

Raadslid Egbert Prent (OpAssen) was goed op het voorleesontbijt voorbereid. “Ik had me voordien al ingelezen, dus ik kom beslagen ten ijs. Ik heb voor alle kinderen die ik mag voorlezen ook nog een boekje en een knuffel gekocht”.

Grote afwezige tijdens dit voorleesontbijt was burgemeester Marco Out, die na een val van zijn fiets afgelopen maandag zijn heup brak.

Het Nationale Voorleesontbijt is de start voor tal van activiteiten om het voorlezen door ouders te stimuleren.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen