Natuur centraal in ‘Urnenbos’ van De Boskamp

DELEN

Bij Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp zijn veel mogelijkheden om een bestemming aan de as te geven. Sinds kort zijn er nieuwe asbestemmingsmogelijkheden die aansluiten bij de huidige tijd en wensen van vele nabestaanden. Er kan gekozen worden om de as van een dierbare bij te zetten in het ‘Urnenbos’, middenin de natuur. In dit bos, aan de rand van het Gedenkpark, is ruimte voor urnen in de vorm van een ‘kei’ of een ‘druppel’. Deze monumenten zijn speciaal voor de Boskamp ontworpen. Om een dierbare te

Urn in de vorm van een druppel
Urn in de vorm van een druppel

herdenken waarvan de as verstrooid is, staat vlakbij het verstrooiingsterrein een ‘Gedenkboom’ waaraan een speciaal vormgegeven Herdenkingsblad – in de vorm van een eikenblad – gehangen kan worden.

Urnenbos ‘Eigen plekje in de natuur’

Volgens Sietse de Vries, locatiemanager van De Boskamp, zijn de reacties op het Urnenbos erg positief. “Wij proberen voortdurend in te spelen op de wensen en vragen van bezoekers. Wij merken dat het veel mensen aanspreekt om tussen de bomen midden in de natuur een heel eigen plekje te creëren. We zien dat daar tegenwoordig steeds meer behoefte aan is. Niet alleen als de as wordt bijgezet in een urn, maar ook als gekozen wordt voor het verstrooien van de as. ”

Mogelijkheden asbestemming

Sietse de Vries: “Het Urnenbos en de ‘Gedenkboom’ zijn een aanvulling op bestaande mogelijkheden die wij bieden om een bestemming aan de as te geven. Zo kan de as bijvoorbeeld ook worden verstrooid op begraafplaats De Boskamp, maar kan deze ook worden bijgezet het columbarium dat recentelijk volledig is opgeknapt. Ook zijn er verschillende soorten sierurnen, sculpturen of ornamenten en is het mogelijk om een klein gedeelte van de as in een assieraad te dragen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen, wij adviseren graag.”