Nederlander succesvol in opstart klasse Formule 1

DELEN

De NEC Formula Renault 2.0 wordt internationaal gezien als de opstartklasse naar de Formule 1. Veel bekende namen in de autosport hebben ergens in hun carrière wel deelgenomen in de Formule Renault. De Fin Valtteri Bottas werd bijvoorbeeld in 2008 FR2.0 NEC kampioen en is momenteel succesvol in de Formule 1 bij het Williams Team en heeft reeds twee podiumplaatsen op zijn naam staan.

De FR2.0 auto’s komen uit de Italiaanse fabriek van Tatuus. De 2.0-liter viercilinder motor levert maar liefst 210 pk. Door de combinatie van het racegewicht van slechts 582 kilo, het lage zwaartepunt  en de uitstekend aerodynamische kwaliteiten leveren deze auto’s indrukwekkende prestaties.

De Nederlandse coureur Steijn Schothorst ( Manor MP Motorsport ) komt dit weekend uit in de NEC Formula Renault 2.0 tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit van Assen. De 19-jarige coureur die op jonge leeftijd al heel veel ervaring op heeft gedaan in onder anderen karts, Formido Swift Cup en Formule Ford kreeg van de KNAC Nationale Autosport Federatie vier jaar geleden al de titel toebedeeld ‘KNAF Talent First’. Schothorst word momenteel gezien als één van Nederlands grootste autosport talenten, echter verscheen de succesvolle coureur niet op de uitslagenlijst van de eerste race in Assen vanwege een crash in de eerste ronde.

Nieuws in Assen zocht de onfortuinlijk coureur uit Huizen op en wij vroegen hem wat er mis ging. “Het is echt niet meer normaal wat sommige rijders doen op de baan, echt een stel mongolen dat meerijdt in deze klasse. Meteen in de eerste hair-pin reed er al eentje bij mij naar binnen”, aldus een zeer teleurgestelde Schothorst. Door het niet finishen tijdens de eerst race verloor de Nederlander zijn koppositie ( 122 punten ) in het klassement en daar is hij behoorlijk van aangeslagen “Dat niet alleen, ik weet ook niet of we morgen met de tweede race kunnen starten, want de schade aan de auto is groot”.

De NEC Formula Renault 2.0 wordt betiteld als de opstapklasse naar de Formule 1, Schothorst blijft ondanks zijn aanvaring in Assen onvermurwbaar “F1 dat is mijn doel en daar ga ik voor”.

© Foto – Facebook Steijn Schothorst.