Nederlands Kampioenschap BMX in Assen

DELEN

Assen – Op 1 en 2 juli vindt het Nederlands Kampioenschap BMX van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie/KNWU plaats. Dit grote evenement wordt gehouden op de baan van fietscrossvereniging FC Unitas in Assen. Rijders uit heel Nederland zullen gaan strijden om de felbegeerde nationale titel.

Het Nederlands BMX Team zal ook aanwezig zijn met o.a. Niek Kimmann, Jelle van Gorkum en Twan van Gendt. En laten we natuurlijk alle BMX toppers van de verschillende clubs in Nederland hierin niet vergeten.

De zaterdag is voor iedereen gratis toegankelijk. Op deze dag vinden er vooral trainingen plaats en zal er ‘s middags de time trial worden gereden. Hierin gaat het om een zo snel mogelijke ronde neer zetten op de baan.

De zondag staat in het teken van de NK. Er wordt dan tot 10.30 uur getraind. Vervolgens zal om 10.45 uur het NK officieel geopend worden, waarna we om 11 uur kunnen gaan beginnen met de strijd om de Nederlandse titels. De entreeprijzen van dit evenement op zondag bedragen 6 euro per persoon, kinderen tot 13 jaar zijn gratis.

Daarnaast is het BMX-seizoen weer volop aan de gang. Kijk op onze website www.fcunitas.nl waar alle wedstrijden worden verreden en voor verdere informatie over onder andere het NK.

Locatie: FC Unitas, Kortbossen 5 in Assen

De BMX baan van FC Unitas is goed bereikbaar via de A28. De baan ligt aan de rand van het Asserbos, naast de stadbroekhal en achter de Bonte Wever. Op het terrein is een ruime, gratis parkeergelegenheid.

Tekst: Femke Enting
Foto: C. Boonstra (aangeleverd door F. Enting)